zaterdag 29 oktober 2011

actievergadering manifestatie Armoede Werkt Niet 10 dec

Armoede Werkt Niet zaterdag 29 oktober, half elf, Utrecht
Manifestatie 10 december
Aanwezig zijn raadsleden van de SP, Sadet Karabulut en assistente SP, medewerkers van wetenschappelijk bureau SP, ABVO-KABO, campagnemedewerker PVDA, WMO Zwolle, Wajong Centraal, Sociale Werkvoorziening Platform Verontruste Ouders.
We gaan de manifestatie overdoen, en maken het zo breed mogelijk. PVDA, SP, ABVO-KABO, Terug naar de bossen, Walk of Shame, Platform Verontruste Ouders, Bijstandsbond, allerlei organisaties doen mee. Een heel breed pakket. We zien het concept van de flyer. www.armoedewerktniet.nl. De belangrijkste bezuinigingen staan daar op een rij. Uitgebreid vraag en antwoord. Wil iedereen zijn/haar logo opsturen aan Tjitske? t.siderius@tweedekamer.nl
Er is al tien kilometer aan werkhandschoenen verzameld waarmee een ketting van solidariteit gemaakt wordt. De informatiebehoefte is erg groot. Is het voor een werknemer in de s.w. niet teveel tekst? Er kan een versie met Jip en Jannektaal gemaakt worden. Idee: De voorkant met de aankondiging van de manifestatie en op de achterkant alle informatie. Dan spreek je ook de mensen in de wswgroep aan. We bespreken het met de werkleiders en die moeten het weer naar de werknemers communiceren. We moeten de nieuwsbrief van Sadet zoveel mogelijk verspreiden.
Programma. Het moet een vrolijk gebeuren worden. Met optredens, sprekers. Kopstukken maar vooral ook de mensen wie het treft. Jongerius zal spreken evenals Roemer en Cohen. Maar ook proberen we iemand uit het CDA te krijgen en andere kopstukken. Carrie uit Rotterdam praat de boel aaneen. Er komen blokjes solidariteitsbetuigingen. De thuiszorg. Passend Onderwijs. Blokjes met goede aansprekende voorbeelden.Wie neemt de interviews af? Lucille Werner is erg duur. Pieter Hilhorst en Nelly Frijda worden benaderd. Als die niet kunnen evt. Huub Stapel.Het is nog niet opgedeeld in thema’s.
Er komen optredens met Harry Slinger, Spic en Span. We zijn bezig met Ali B en Guus Meeuwis. Voorgesteld wordt de Gemeentereiniging. De Vuilnismannen. Wajong Centraal merkt op dat het stigmatiserend kan werken, en dat hoger opgeleide Wajongers niet achter de Vuilnismannen zal staan. Er komen kinderactiviteiten. Een mogelijkheid is ook een sit-down comedian. Sjaak Bral? We doen oproepjes in onze achterban: wie kan uit eigen ervaring goede voorbeelden geven hoe ze getroffen worden door de bezuinigingen? Wie kan en wil vertellen over eigen ervaringen?
We moeten de actie regionaal bekend maken. De handschoenenactie is ludiek. Afrap op het Binnenhof?
Er worden afspraken gemaakt over busvervoer. Voor de minder daadkrachtigen onder ons: de flyer is te bestellen via Tjitske. Kan ook digitaal verspreid worden.
We enthousiasmeren andere partijen en organisaties bijv. Hete Herfst Iedereen denkt na over mogelijke sprekers uit de eigen achterban. Genoemd worden directeuren s.w., een wachtlijstkandidaat, een vrouw met autisme. We kunnen een filmpje maken met een aantal werkgevers van s.w. bedrijven. Live interviews op het veld schijnt erg duur te zijn als je dit wilt uitzenden op een groot scherm. Tweets tonen op scherm zoals actie 19e. Iemand vragen uit Speciaal Onderwijs. Er wordt een spectaculaire uitkleedshow beloofd. Wajongers. Ouders. We benaderen WEC-Raad. GGZ, UWV.MEZZO. Raad van Kerken. CG-Raad, ouderverenigingen. Iedereen is welkom! De facebookpagina gaat weer open. We verspreiden het nieuws op Twitter. De soepexpres is er natuurlijk. Wie een stand wil moet contact opnemen met Tjitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten