vrijdag 28 oktober 2011

20 november Willen we naar de Dam dan gaan we naar de Dam!!

Onderstaand de oproep van Hete Herfst. Zelf heb ik jullie onlangs een voor onze doelgroep aangepaste versie van de oproep verstuurd (zie helemaal onder). Graag de oproep plaatsen of doorzenden en/of je aanmelden om de demonstratie te steunen aan Hete Herfst. Breng het onder de aandacht van jullie leden en volgers. Morgen woon ik twee actievergaderingen bij, en ik hou jullie op de hoogte!
Met vriendelijke groet,
Platform Verontruste Ouders
Terug naar de Bossen
Walk of Shame

Anne-Miek Wijnbergen

Beste mensen,

Diverse maatschappelijke organisaties en individuen hebben gezamenlijk het initiatief genomen voor een landelijke demonstratie op zondag 20 november, gericht tegen de kabinetsplannen en de logica die daarachter schuil gaat. De leus van de demonstratie luidt dan ook: MENSEN BOVEN WINST – STOP DE AFBRAAK

De demonstratie wordt georganiseerd door de coalitie Hete Herfst (www.heteherfst.nl), die op zondag 16 oktober een grote bijeenkomst organiseerde in de Melkweg met 400 deelnemers, waaronder vertegenwoordigers van Plein der Beschaving, ABVAKABO FNV, Bondgenoten FNV, Milieudefensie, Woonbond, Terug Naar de Bossen, Rekening Retour, Alliantie voor Solidariteit Rotterdam, HIJOS, FNV Vecht voor je Recht, KMAN, DIDF, Mars der Beschaving, Stuurcomité Sociale Strijd Amsterdam, Platform Stop Racisme en Uitsluiting, Platform Red het OV en diverse deelnemers aan de Occupy-beweging en recente stakingen in verschillende sectoren.

Wij roepen alle organisaties die de demonstratie van 20 november willen steunen op om de onderstaande oproep te ondertekenen door een email te sturen naar heteherfst@gmail.com (vermeld duidelijk de naam van de organisatie)

Stuur deze mail ajb door naar anderen!
----------------------------------------------------------------------------


Demonstratie
Zondag 20 november - 14.00 uur
Dam, Amsterdam

MENSEN BOVEN WINST
STOP DE AFBRAAK

De plannen van het kabinet-Rutte en zijn gedoogpartner vormen een ongekende aanval op kunst, zorg en welzijn, milieu, openbaar vervoer, gepensioneerden, gehandicapten, uitkeringsgerechtigden, huurders, werknemers, studenten, migranten en vluchtelingen.

Daarmee wordt de rekening van de economische crisis neergelegd bij werknemers en worden mensen aan de basis van de samenleving getroffen door een opeenstapeling van bezuinigingen. De regering breekt de solidariteit af en voedt het wij/zij-denken dat bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet.

Wij willen de rekening van de crisis terugsturen naar de aanstichters. Bankiers, speculanten en grote ondernemers hebben zich de afgelopen jaren enorm verrijkt. Niet langer mag de onbegrensde zucht naar winst alles wat mooi en weerloos is vernietigen en onze democratie uithollen.

De logica van bonussen voor de rijken en crisis voor de rest stuit op steeds meer verzet – van de Occupy-protesten tot acties, demonstraties en stakingen in verschillende sectoren.

Wij willen de protesten van diverse groepen bundelen in een gezamenlijke demonstratie tegen de kabinetsplannen en oproepen tot solidariteit, echte democratie en mensen boven winst.

Onze oproep:

oproep tot demonstratie Dam 20 november Amsterdam 14.00 uur
WELZIJN BOVEN WELVAART
Voor solidariteit en echte democratie

Voor het kabinet Rutte is niets of niemand veilig. Ze doen een ongekende aanval op chronisch zieken en gehandicapten, mensen met een beperking in de ruime zin van het woord. Ze stapelen bezuiniging op bezuiniging. Het PGB, Passend Onderwijs, Wajong, WSW, hoge eigen bijdragen GGZ AWBZ en WMO en zo kan ik door gaan. Ook wordt er hard bezuinigd op kunst en cultuur, welzijn, milieu, openbaar vervoer, gepensioneerden, uitkeringsgerichtigden, huurders, werknemers, studenten en vluchtelingen.

Daarmee wordt de rekening van de economische crisis neergelegd bij de zwakste groepen. De regering breekt solidariteit af en voedt het wij-zij denken dat bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet.

Bankiers, speculanten, en grote ondernemingen verrijken zich in deze crisis. Dat moet stoppen! Wij willen volwaardig mee kunnen doen in deze maatschappij maar hebben daar wel hulp en begeleiding bij nodig waarbij wij onze eigen regie willen behouden! Dit kabinet breekt ons mooie land af en holt onze democratie uit!

Steeds meer mensen zijn het zat! Kijk naar de Occupy protesten. Er zijn al goeie acties en demonstraties geweest in verschillende sectoren. Ik denk terug aan de demonstratie voor behoud PGB en natuurlijk de 19e!

Wij willen de protesten van diverse groepen bundelen in een gezamenlijke demonstratie op zondag 20 november op de Dam in Amsterdam die oproept voor solidariteit, echte democratie en welzijn boven welvaart! Laat massaal je stem horen en kom in verzet tegen dit aso-kabinet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten