woensdag 14 september 2011

spannende dag PGB

Om half zeven begint het debat. Volgens Wolbert Staatssecretaris stelt zich op als moeder Theresa maar laat mensen keihard vallen.
Ze is concreet naar de mensen om wie het gaat toe in sommige gevallen (Fokus) maar blijft vaag in de debatten.
Dit schrijft Trouw erover:

De Tweede Kamer praat vandaag opnieuw met staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) over haar plannen met het persoonsgebonden budget (pgb), waarmee mensen zorg kunnen regelen.
© anp Aanleiding zijn cijfers van het Centraal Planbureau (CPB), dat op verzoek van de voltallige oppositie het plan doorrekende. De oppositie wil het kabinetsplan van tafel hebben, nu het CPB heeft aangegeven dat de ingreep van Veldhuijzen van Zanten minder oplevert dan gewenst, namelijk 600 in plaats van 900 miljoen euro.

PvdA-leider Job Cohen noemde de plannen eerder broddelwerk. Jolande Sap (GroenLinks) wees er al op dat de bezuinigingen volgens het CPB alleen kunnen worden gehaald door minder zorg te leveren, terwijl Veldhuijzen van Zanten tot nu toe steeds beloofde dat iedereen die nu een pgb heeft, zo'n 130.000 mensen, ook zonder pgb dezelfde zorg houdt. Sap: 'Dat is een dure belofte van het kabinet en het enige wat wij van de staatssecretaris willen horen in dit debat, is dat zij haar woorden kan waarmaken'.

Vanavond weten we hopelijk meer vanaf 18.30 kanaal 24

Geen opmerkingen:

Een reactie posten