woensdag 29 juni 2011

Reactie van GroenLinks

Beste mevrouw Wijnbergen,
Hartelijk dank voor uw e-mail van 16 juni 2011. Wij stellen het op prijs dat u de moeite heeft genomen ons de brief te sturen die u namens Het Platform Verontruste Ouders aan de ministers en staatssecretarissen van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; -Sociale Zaken en Werkgelegenheid; -Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuurde.
Allereerst onze excuses voor de late beantwoording van uw e-mail. De grote hoeveelheid vragen en opmerkingen die wij ontvangen, maakt het helaas niet altijd mogelijk om iedereen op tijd een reactie te sturen. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft. Hieronder zal ik echter alsnog reageren op de inhoud van uw e-mail.
Uw zorgen als ouders van kinderen met een handicap zijn heel begrijpelijk. De aangekondigde bezuinigingen komen keer op keer bij de zwakste in de samenleving terecht. Voor uw kinderen is dit voor een deel direct merkbaar, zoals het afschaffen van het PGB. Voor een deel zullen de bezuinigingen ze in de toekomst raken, bijvoorbeeld als zij geen plek kunnen krijgen bij een sociale werkvoorziening. GroenLinks maakt zich ernstig zorgen over deze stapeling van bezuinigingen. Wij hebben ons sterk verzet tegen deze bezuinigingen en zullen dat ook blijven doen. GroenLinks is recent een actie gestart tegen de bezuinigingen op het PGB, meer informatie hierover is te vinden op http://redhetpgb.groenlinks.nl/
Tot slot wil ik u nogmaals bedanken voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Margot De Bekker
Publieksvoorlichting
Tweede Kamerfractie GroenLinks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten