woensdag 29 juni 2011

Oproep tot één GROTE actie!





























Aan: CG raad, ABVO KABO, CNVonderwijs, PO raad, VO raad, LOBO, GGZ, Per Saldo, NVA, Balans, BOSK, Impuls, GroenLinks, SP, PvdA, D66, ChristenUnie, TOOON, LFB, PsyQ, belangenorganisaties PGB, wajong, wsw, NPCF, ea.

Betreft: oproep tot één grote actie tegen de stapeling van maatregelen

Diemen, 30 juni 2011


Geachte heer, mevrouw,

Inmiddels hebben er belangrijke overleggen en debatten plaatsgevonden. Daaruit is zoals jullie weten geen positief nieuws gekomen. Ondanks goede vragen bleef het vaag en gaf de coalitie geen krimp. Zij steunen elkaar door dik en dun en doen geen enkele concessie. Geen heroverwegingen, geen gedegen onderzoek naar juiste cijfers, niet luisteren naar alternatieven.
Tevens kunnen wij terugkijken op succesvolle demonstraties. Hulde voor de oppositie die wel begaan is met het lot van mensen met een beperking die het zonder de juiste hulp en begeleiding niet zullen redden. Tevergeefs heeft de coalitie geprobeerd recht te praten wat krom is.
Wij roepen, nogmaals, op tot één grote actie! Wij herhalen onze oproep die wij hebben gedaan in een eerdere brief ‘de maat is vol’ en de oproep die wij hebben gedaan aan het einde van de demonstratie tegen de bezuinigingen op het PGB; de volgende keer staan we op het Malieveld te demonstreren tegen de stapeling van maatregelen die mensen met een beperking zo onevenredig hard treffen. Dus tegen de bezuinigingen op Passend Onderwijs, het PGB, de AWBZ, de GGZ, de Wajong, WSW, en de korting en stopzetting van subsidie aan patiënten/ouderorganisaties.
Zeg NEE tegen het afbraakbeleid van dit kabinet! Sta niet langer toe dat mensen met een beperking in de kou gezet worden! Heel Nederland moet laten weten dit beleid niet te willen. Eerder is actie gevoerd tegen afzonderlijke maatregelen. Nu is het tijd de handen ineen te slaan en onze krachten te bundelen. Want kinderen en volwassenen met een beperking hebben te maken met een stapeling van maatregelen. We worden aan alle kanten de klos! Het gaat niet om blinden, slechtzienden, epileptici of autisten. Het gaat om alle beperkingen!
Laten wij elkaar ontmoeten aan een tafel om deze actie gezamenlijk voor te bereiden. Iedereen kan meedoen, we hebben een gezamenlijk belang! Speciaal roepen wij ook de patiënten/ouderorganisaties op om mee te doen. We hebben jullie nog onvoldoende gezien. Kom op voor de belangen van uw achterban!
Wie verstuurt de uitnodiging, waar spreken we af? Wij komen eraan!
In afwachting van uw (re)actie,
Met strijdbare groet,

Platform Verontruste Ouders

Miek Wijnbergen, Irma van der Made, Suzan Otten-Pablos,
Chantal Peterse en Eleonoor van Gool

T 020-6957766 en/of 06-20287431

Reeds mede ondertekend door:









          9 opmerkingen:

          1. Het is helaas net het begin van de vakantie voor velen, maar ik hoop dat dit initiatief kan worden opgepikt en dat we minstens zo'n massale demonstratie krijgen als in oktober 2004, toen we eensgezind náást elkaar stonden in plaats van tegenover elkaar!

            BeantwoordenVerwijderen
          2. Mailtje sturen naar Miek met naam en eventueel functie. Dan wordt je toegvoegd aan de mede-ondertekenaars.

            BeantwoordenVerwijderen
          3. Beste mensen vanaf 6 september zijn ze terug..laten we er alles aan doen om te voorkomen dat ze hun torentje nog in kunnen...laten we ons eigen Tahir plein gaan creeëren...Genoeg is genoeg..

            Je kunt me vinden op de facebookpagina van PGBonzeZORG

            BeantwoordenVerwijderen
          4. Mail naar Miek is onderweg. Wij als Scoothooligans, protestgroep chronisch zieken en gehandicapten, mensen uit de zorg, mantelzorgers enz. sluiten ons graag aan bij jullie protest. Samen sterker!!!

            http://scoothooligans.hyves.nl

            BeantwoordenVerwijderen
          5. Noem plaats en tijd en ik zorg dat ik er ben!

            BeantwoordenVerwijderen
          6. JA! 20 september den Haag, rutte oprutte, prima idee.

            BeantwoordenVerwijderen
          7. Goed initiatief. Laten wij een blijvend tegengeluid laten horen aan dit kabinet. Een kabinet dat 1 week voor het zomerreces er een aantal vervelende maatregelen doorheen drukt.

            BeantwoordenVerwijderen
          8. Op de website en op twitter maken wij plaats om deze actie volledig te steunen. Neem contact op via de website www.gehandicapten.info
            Wij staan klaar om actie te gaan voeren!

            BeantwoordenVerwijderen