maandag 30 mei 2011

Gelezen op de website van de VVD...

Een kleine greep uit de uitspraken van de VVD...

  • De VVD wil dat uitgegaan wordt van de mogelijkheden van de persoon, niet de onmogelijkheden. Je bent niet je beperking, je hebt een beperking. Een belangrijke randvoorwaarde om dit voor alle gehandicapten te bereiken is goede en onafhankelijke cliëntondersteuning, zodat deze mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en werken, ook wanneer zij niet kunnen terugvallen op familie of vrienden.

  • De langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten komt in het gedrang. Dat komt door de vergrijzing, maar ook door het opstapelen van lichtere zorg in de AWBZ. Wat ontbreekt is een duidelijke polis. De VVD wil de langdurige zorg onderdeel maken van de zorgverzekeringswet, zodat iedere Nederlander er gebruik van kan maken. De VVD kiest voor het scheiden van wonen en zorg: mensen krijgen een vergoeding voor zorg en moeten zelf de kosten voor wonen en levensonderhoud betalen. Keuzevrijheid is essentieel: voor mensen die hun zorg helemaal zelf willen regelen gaat de VVD het Persoonsgebonden Budget wettelijk verankeren.

  • De VVD is altijd een groot voorstander geweest van het PGB, omdat het mensen de mogelijkheid biedt op hun eigen manier de zorg in te kopen die ze willen. Zo zijn ze niet langer afhankelijk van het zorgkantoor en kunnen ze zelf kiezen voor de beste zorg. De VVD heeft zich ingezet voor een wettelijke verankering van het PGB en is er trots op dat dat is gelukt.


      8 opmerkingen:

      1. En hoe vinden jullie deze dan: http://youtu.be/r2jp48gM2LY
        Ook 1 van de belofte`s die hij niet is nagekomen, kan je gelijk zien dat hij er totaal geen verstand van heeft, hij zet zich nu echt voor een dom figuur neer...Boos en teleurgesteld hoe het Kabinet Rutte met bezuinigingen om gaat, schandalig voor woorden..

        BeantwoordenVerwijderen
      2. VVD... kiezersbedrog? Slappe knieën of gewoon.. onbetrouwbaar..... Dat laatste dus meer en meer.....

        Peter

        BeantwoordenVerwijderen
      3. Carin,de link werkt niet. Wil je de goede link nog even posten?

        En Peter...ik kan echt niet kiezen tussen alles wat je allemaal opsomt. Ik vat het daarom maar even samen in één woord...a-sociaal!

        BeantwoordenVerwijderen
      4. http://youtu.be/r2jp48gM2LY


        Dit is de link die ik krijg voor dit filmpje van 10 seconden, als het nog niet wil zet ik hem op twitter in de hoop dat het dan wel lukt..Rutte is trots...waarop?????

        BeantwoordenVerwijderen
      5. Nou Carin, al denk ik te weten welk filmje je bedoelt...ik vrees dat je het toch op Twitter moet zetten. Kan ik het daarna bij dit bericht zetten, goed?

        BeantwoordenVerwijderen
      6. http://youtu.be/r2jp48gM2LY en anders mn twitter site is: http://twitter.com/Carin710

        Op Twitter staat deze link al

        BeantwoordenVerwijderen
      7. Knippen en plakken (of openen met rechtermuisknop) werkt ook.

        BeantwoordenVerwijderen
      8. Door de bezuinigingen krijgen gezinnen het steeds zwaarder door langer en meer te moeten werken met daarbovenop de zorg van opa en oma.

        Helaas zorgt dit ervoor dat de spanningen in het gezin hierdoor flink oplopen.

        BeantwoordenVerwijderen