donderdag 2 juni 2011

Officiele oproep tot demonstratie; DE MAAT IS VOL!



Diemen, 2 juni 2011


Op deze stralende dag zomaar een idee…

Wordt het niet eens tijd voor een enorme massale demonstratie in Den Haag?

DE MAAT IS VOL!

Mensen met een beperking en hun ouders worden onevenredig hard aangepakt door dit kabinet. Begeleiding op school en werk valt weg, WSW, patiënten- en ouderverenigingen verliezen hun subsidies, bezuinigingen in de AWBZ en als klap op de vuurpijl de bezuinigingen op het PGB.
Dat er, behalve Passend Onderwijs, nog niet iets dergelijks is georganiseerd is voor ons een raadsel.  

Het wordt nu dus hoog tijd!

Wij kunnen dit als platform Verontruste Ouders niet alleen organiseren. Wie kan en wil dit samen met ons doen?
We zetten deze brief ook op ons blog om reactie van andere ouders te vragen.


Wij rekenen op jullie!

Platform Verontruste Ouders,
Irma van der Made, Eleonoor van Gool, Suzan Otten-Pablos  en Anne-Miek Wijnbergen

3 opmerkingen:

  1. Over de organisatie wordt inmiddels gedacht en mischien zal het een Tahrirpleinachtig gebeuren gaan worden waar in tentjes wordt gebivakeerd (die men zelf meeneemt, net als de rest) mèt als het even kan de pgb-houder+ouder/verzorger/vertegenwoordiger. Steeds meer mensen melden zich aan om mee te doen. Zorgen dat pgb-houders+ ouder/verzorger/vertegenwoordiger letterlijk een gezicht en stem krijgen.
    Het is een grote groep waar rake klappen vallen: Passend Onderwijs, WSW, PGB, WMO, WAJONG zijn zo de groepen die me nu snel invallen. Kinderen die niet meer naar school kunnen zoals het hoort , arbeidsplaatsen die wegvallen, kinderen/ouderen/zieken die niet meer thuis kunnen blijven wonen, jonggehandicapten die afhankelijk blijven van ouders enz. enz.
    Ik hoop echt met heel mijn hart dat die organisatie rond gaat komen en misschien kan bv SP of PerSaldo hierin een rol spelen. Zij hebben meer ervaring dit rond te krijgen.
    Je kunt niemand meer uitleggen dat er wel geld is voor een JSF, maar niet voor pgb.
    Je kunt niemand meer uitleggen dat er wel geld is voor ondersteuning komkommertelers (bedrijfsrisico?!), maar niet voor pgb.
    Je kunt niemand meer uitleggen waarom de hypotheekrenteaftrek voor duurdere huizen niet wordt aangepakt, maar er is geen geld voor pgb.
    Je kunt niemand meer uitleggen waarom er nog geld gaat naar Griekenland, maar er is geen geld voor pgb.
    Je kunt niemand meer uitleggen waarom er nog steeds wachtlijsten voor instellingen zijn terwijl er dus een grote groep straks daar wel naar toe moet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Per Saldo KAN niet een rol spelen, maar MOET een rol spelen. Ik zou willen aanraden overleg te houden met hen. Eenheid maakt macht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zijn voortdurend in overleg met de verschillende partijen.

    BeantwoordenVerwijderen